F.A.Q.

Veelgestelde vragen

Op deze pagina kunt u antwoord vinden op de veelgestelde vragen. Staat uw vraag er niet tussen neemt gerust contact met ons op! Gebruikersinformatie over de applicatie kunt u vinden op app.tiemliner.com/downloads

1. Hoe maak ik een account aan?

Vul het contactformulier in. U krijgt daarna een formulier retour van ons. Als wij deze ingevuld terug hebben gekregen wordt er een account voor u aangemaakt. U zit nergens aan vast, ongeacht de regelmaat waarmee u gaat verzenden.

2. Zakelijk of privé ontvangstadres?

DHL Europlus service is op maat gemaakt voor zendingen aan zakelijke ontvangers. Zo bezorgen we overdag tijdens openingsuren van uw klanten. Als u een pakket verstuurt, weet u niet altijd of het adres van de ontvanger een zakelijk of consumentenadres is. Daarom controleren wij sinds een aantal jaren het adres voor u. Gaat het toch om een consumentenadres? Dan bieden we u automatisch de bezorgopties van DHL FOR YOU:
  • De ontvanger heeft verschillende opties betreft levering: datum, tijdstip, locatie etc.
  • De ontvanger kan zelf gratis een nieuw bezorgmoment kiezen als de eerste bezorgpoging niet is gelukt, bijvoorbeeld ’s avonds of op zaterdag
  • De ontvanger kan het pakket ook bij buren of één van onze 2.700 DHL ServicePoints laten bezorgen

Voor pakketten die u met DHL Europlus verstuurt naar een woonadres, ontvangt u vanaf 3 april 2018  geen handtekening voor ontvangst en bieden we uw zending bij buren aan als de geadresseerde niet thuis is. Wilt u toch kiezen voor een handtekening of de optie niet bij buren? Verstuur dan uw pakketten aan consumenten met onze consumentenservice. Voor zendingen naar zakelijke adressen blijft alles hetzelfde.

3. Wat gebeurt er als het pakket niet kan worden afgeleverd? (privé ontvangstadres)

Als je niet thuis bent op het moment van bezorging en we het pakket ook niet bij je buren kunnen afgeven, dan bezorgen we je pakket de volgende dag bij een DHL ServicePoint dichtbij. We laten een kaart achter in je brievenbus en sturen je een e-mail. Met de code op deze kaart kun je via track en trace zien waar je pakket wordt bezorgd.

Je kunt er ook voor kiezen om je pakket opnieuw thuis of bij je buren te laten bezorgen. Je hebt dan de keuze uit verschillende data en tijdvakken overdag en in de avond. Wil je liever een ander DHL punt kiezen, ook dat is mogelijk. Je kunt je keuze tot 23:59 uur doorgeven.

4. Waarom moet ik het e-mailadres van de ontvanger invullen?

Via het e-mailadres kunnen we de ontvanger op de hoogte brengen van de bezorgstatus van het pakket.

5. Volgens de applicatie is de ontvangstpostcode niet correct?

Onze applicatie controleerd automatisch de postcode aan de hand van het postcode bestand van Nederland. Het kan voorkomen dat deze nog niet geheel is bijgewerkt en uw postcode onterecht als fout bestempeld. U kunt uw postcode zelf controleren op : https://www.postcode.nl/

6. Wanneer wordt mijn zending belast?

Uw zending wordt pas belast wanneer deze een levensloop heeft bij DHL.

7. Is een express zending  gegarandeerd?

Express leveringen voor 11.00 uur bieden geen garantie voor levering de eerstvolgende werkdag. De tijdslevering heeft alleen betrekking op de aflevertijd.

8. Wat moet ik doen als mijn zending vertraagd of zoek is?

Neem in dat geval contact op met de afzender. Bijvoorbeeld de klantenservice van de webshop waar je het pakket hebt besteld. Zij helpen je verder en kunnen bij ons een onderzoek opstarten als er iets mis is.