F.A.Q.

Veelgestelde vragen

Op deze pagina kunt u antwoord vinden op de veelgestelde vragen. Staat uw vraag er niet tussen neemt gerust contact met ons op! Gebruikersinformatie over de applicatie kunt u vinden op app.tiemliner.com/downloads

1. Hoe maak ik een account aan?

Vul het contactformulier in. U krijgt daarna een formulier retour van ons. Als wij deze ingevuld terug hebben gekregen wordt er een account voor u aangemaakt. U zit nergens aan vast, ongeacht de regelmaat waarmee u gaat verzenden.

2. Zakelijk of privé ontvangstadres?

DHL Europlus service is op maat gemaakt voor zendingen aan zakelijke ontvangers. Zo bezorgen we overdag tijdens openingsuren van uw klanten. Als u een pakket verstuurt, weet u niet altijd of het adres van de ontvanger een zakelijk of consumentenadres is. Daarom controleren wij sinds een aantal jaren het adres voor u. Gaat het toch om een consumentenadres? Dan bieden we u automatisch de bezorgopties van DHL FOR YOU:
  • Vier in plaats van twee bezorgpogingen
  • De ontvanger kan zelf gratis een nieuw bezorgmoment kiezen als de eerste bezorgpoging niet is gelukt, bijvoorbeeld ’s avonds of op zaterdag
  • De ontvanger kan het pakket ook bij buren of één van onze 1.900 DHL ServicePoints laten bezorgen
Voor pakketten die u met DHL Europlus verstuurt naar een woonadres, ontvangt u vanaf 3 april aanstaande geen handtekening voor ontvangst en bieden we uw zending bij buren aan als de geadresseerde niet thuis is. Wilt u toch kiezen voor een handtekening of de optie niet bij buren? Verstuur dan uw pakketten aan consumenten met onze consumentenservice. Voor zendingen naar zakelijke adressen blijft alles hetzelfde.